Hvert år rammes flere tusinde børn og unge af tab og sorg, og de har alle brug for, at omgivelserne er opmærksomme på dem.
Forfatteren voksede selv op i skyggen af sorg, og dengang savnede hun voksne, som turde spørge ind til hende. Gennem sit voksenliv har hun erfaret, at død og sorg stadig er tabubelagt, og at vi generelt savner et sprog for og viden nok om børns sorgprocesser.
Bogen er ikke en fagbog, men tilbyder viden, perspektiver og konkrete råd til alle med interesse i emnet.
I bogen er der samtaler med en børnepsykolog, en sorgforsker, en præst, en bedemand, en bededame, en hospicepræst og to sorggruppeledere, som alle har børn og sorg tæt inde på livet via deres arbejde. Dertil kommer en ægtemand og far, der fortæller personligt om at miste. Alle deler de ud af deres vigtigste viden og erfaringer, så vi kan finde modet til at støtte og hjælpe børn, som lever i skyggen af sygdom, eller som har mistet.
Om forfatteren
Tina Hofman Wolff er uddannet lærer og har gennem 17 år arbejdet som både lærer og leder i grundskolen. Gennem sit arbejde har hun været tæt på mange børn og familier, som har mistet, eller som lever i skyggen af sorg. Tina har gennem sit arbejdsliv siddet i sorgudvalg og udarbejdet sorghandleplaner og sorgprocedurer for børn og unge i sorg. I sin fritid er hun frivillig sorggruppeleder i København.