“Arbejdshæfte til metakognitiv terapi” er en samling af arbejdsark til klienter og deltagere i henholdsvis individuelle forløb og gruppeforløb, som terapeuten kan udlevere ved begyndelsen af et terapeutisk forløb. Hæftet bliver derfor et nyttigt arbejdsredskab for deltagere og klienter såvel som for terapeuten.
Arbejdsarkene indeholder forklaringer på de mest gængse metakognitive begreber, praktiske metakognitive øvelser og refleksionsspørgsmål med plads til at skrive svarene i hæftet. Det gør det nemt for såvel terapeut som klient at arbejde med øvelserne, og for klienterne bliver det nemmere at se en konkret udvikling – ligesom det også er muligt for klienterne at vende tilbage til arbejdshæftet for en genopfriskning af øvelserne, efter at forløbet er afsluttet.
Klientens redskab til egen udvikling
Klienterne får med arbejdshæftet et redskab til at kunne holde øje med deres egen udvikling og får dermed også mulighed for i højere grad at reflektere over deres egne fremskridt. Arbejdshæftet kan efterfølgende også fungere som et opslagsværk og en privat øvelsesbog, de kan genbesøge efter behov – og dermed få endnu mere ud af et terapeutisk forløb. Mange klienter synes, at det er rart at have et personligt og håndgribeligt praktisk materiale, de kan arbejde i undervejs i det terapeutiske forløb. Og ikke mindst et materiale, der følger dem i deres udvikling.
Linda Burlan Sørensen er autoriseret klinisk psykolog og specialist i psykoterapi og supervision. I årene 2014-2015 uddannede hun sig i metakognitiv terapi ved MCT Institute i Manchester. Siden har hun løbende videreuddannet sig. Hun er indehaver af Neokognitivt Institut i København, der tilbyder metakognitiv terapi samt kurser, uddannelser og supervision for fagpersoner. Derudover er Linda Burlan Sørensen forfatter til bøgerne “Fængslende tanker – kontrollér tankemylderet med metakognitiv terapi” (2018), “Stressbehandling med metakognitiv terapi – en håndbog for terapeuter” (2019) og “Gruppeforløb med metakognitiv terapi – en håndbog for terapeuter” (2021).