Vi lærer i fællesskab med andre, og derfor skal undervisningens indhold og relationelle forhold altid tænkes som en helhed. Det er det overordnede budskab i denne bog.
For at kunne arbejde pædagogisk bæredygtigt må vi lære at arbejde ressourcenænsomt og have øje for vores menneskelige behov, fx for at blive set og anerkendt. Det kræver givetvis nogle ændringer af den vanlige måde at tænke pædagogik og didaktik på og måske også forståelser af, hvordan vi er lærere og forholder os til hinanden.
I denne bog bliver du bl.a. introduceret til en didaktisk model, der kan hjælpe dig med at planlægge en bæredygtig og fællesskabende undervisning. Modellen har fokus på: Undervisningens indhold, Faglig forståelse, Klasserummets scenografi samt Bæredygtige relationer.
Bogen er skrevet til dig, der er kommende eller nuværende lærer, og indeholder såvel teoretiske nedslag som øvebaner og ideer til tiltag i skolen. Bogen er opbygget, så du ikke alene tilegner dig en kropsligt erfaret indsigt og fornemmelse af teorierne, men samtidig får inspiration til, hvordan du kan arbejde bæredygtigt og fællesskabende – som en del af din professionsfaglige personlige udvikling og lærerautoriet.