Brøndbyskoven er Storkøbenhavns åndehul. Bogen fortæller om planerne for en skov i 1940’erne, dens oprettelse i 1952 og frem til i dag. Det er en bog for alle, der ønsker at følge med i Københavns og forstæders udvikling.
Det er en ‘naturens perle, skabt af mennskehænder, planlægning og vilje’. Sådan skrev Glostrup Folkeblad om Brøndbyskoven tilbage i 1963, hvor den kun havde ti år på bagen – og et år før, den blev åbnet for offentligheden.
I dag ved vi, at avisens journalist havde ret: Skoven fremstår i dag som en naturlig skov og er et af københavnsegnens store, grønne oaser til udsøgt glæde for alle områdets borgere.
Brøndbyskoven blev til i et samarbejde mellem Københavns og Brøndbyernes kommuner, Egnsplanudvalget, boligselskaber, DSB og Byudviklingsudvalget for Københavnsegnet. Der var altså mange kokke om maden, og det gik ikke altid lige nemt.
Bogens forfattere gennemgår og analyserer de mange planer for en skov og de forskellige deltageres forskeligrettede interesserer. Den henvender sig til alle, der er interesseret i by- og naturudvikling.
Brøndbyskoven – en skov bliver til findes også som kapitel i bogen Den grønne metropol.
Lisbeth Hollesen er cand.mag. og museumsinspektør ved Forstadsmuseet. Ditte Maria Sørensen er cand.mag. og tidl. museumsinspektør ved Forstadsmuseet.