Interessen for fremmed mad har aldrig været større, end den er i dag. Vi har fået smag for eksotisk mad via rejser og de mange udenlandske spisesteder og restauranter, der er dukket op overalt herhjemme. Samtidig er vi blevet mere bevidste om økologi og klimavenlig mad, så langt flere grønne retter nu finder vej til vores middagsborde.
Australien: Cæsarsalat med macadamianødder og wontons
Milano: Kartoffelgnocchi med tomatsauce og parmesan
Iran: Courgette-kookoo med syltede løg og olivenbrød
Vietnam: Rispandekager med svampe, mynte og ketjap manis-sauce
Norden: Kartoffelsuppe med sprøde trøffel-kartoffelskræller og grønkål
Alice Springs: Bush-grønsagskebabs med kumarachips og røget østersdip
Cuba: Sort bønnesuppe med sherry og pitabrød
Bombay: Blomkålskarry med vanilje-mango- chutney og jasminris
Om forfatteren
Emma K. Larsen er professionsbachelor i ernæring og sundhed og kandidat i sundheds- fremme, sundhedsstrategier og psykologi. Har undervist i madlavning i folkeskolen og har formidlet sund mad på forskellige platforme i mange år.
Steen Larsen er kemi- og læreruddannet og er forfatter til flere populære og fantasifulde kogebøger med mad fra hele verden, bl.a. Grøn mad over alle grænser, Verdens bedste burgere, Dameskrå og labre larver, Verdens bedste hotdogs, Gå hjem og wok og Grønne fristelser.