Fra kedelige grusbunker og grimt månelandskab til kuperet naturpark med amfiteater, golfbane, ridebaner, motocrossbane og meget mere. Læs hele historien om, hvordan Hedeland Naturpark er blevet til.
Det økonomiske opsving i 1960’erne er skyld i, at vi i dag kan boltre os i Hedelands smukke grønne områder og rekreative tilbud. For i 1960’ernes højkonjunktur udnyttede man alle lettilgængelige ressourcer, herunder grusforekomster.
Det efterlod et arret og grimt landskab tømt for værdifulde materialer. Og den bedste måde at skjule det på var at lade det gro til – både naturligt og med hjælp fra menneskehånd.
I dag er Hedeland en særegen naturpark, der ikke ligner nogen anden i Storkøbenhavn. Hertil kommer de mange foreninger, der bruger området og giver dig oplevelser ud over det sædvanlige. I Hedeland Naturpark kan du f.eks. høre opera, gå i teatret, tage en tur med veteranbanen, nyde vintersneen i skicenteret og opleve området fra ryggen af en islænder. Eller du kan få en smagsprøve på et glas rødvin fra Hedeland Vinterrasser.
I bogen her får du en introduktion til Hedelands tilblivelse, historie og mange muligheder. En bog for dig, der vil følge med i københavnsegnens udvikling.
Hedeland Naturpark findes også som kapitel i bogen Den grønne metropol.
Jeppe Tønsberg er ph.d. og tidl. stadsarkivar ved Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv. Eva Tønnesen er cand.mag. og tidl. stadsarkivar ved Roskilde Stadsarkiv og arkivleder ved Roskilde Lokalhistoriske Arkiv.