I begyndelsen var Ordet der slet ikke. Hverken for Farshad Kholghi, der som 13-årig kom til Danmark og kun talte persisk, eller for Jan Lindhardt, der som barn ikke kunne sige sit eget navn, fordi han stammede. I dag mestrer de begge sprogkunsten både i deres daglige arbejde og i deres sidebeskæftigelse som skarpe debattører i den danske samfundsdebat.
De to markante herrer mødes i denne bog og taler om alt fra fundamentalisme, tro og ligestilling til motorcykler og Facebook. Det mærkelige danske sprog danner baggrund for bogens samtaler, som både er alvorlige, reflekterede og morsomme.
Lindhardt og Kholghi sætter ord på fællesværdier og dansk kultur – eller mangel på samme. Dermed er bogen også et alvorligt ment opråb om, at den danske samfundsborger er på vej væk fra kulturfællesskabet, og at det er på høje tid at se ud over egen næsetip og engagere sig i fællesskabet igen. Måske ved at tage øret i sin magt, som Jan Lindhardt formulerer det.
Farshad Kholghi har gjort sig bemærket i den danske integrationsdebat ved at være talsmand for universelle frihedsidealer og kritiker af den ekstremistiske islamisme. Selv om han jævnligt udsættes for trusler fra folk med andre syn på sagen, insisterer han på at stå ved sine meninger og ord.
I 2007 udkom Farshad Kholghis selvbiografiske bog Verden er ét land hos People´sPress.
Jan Lindhardt er teologen, som gerne tager ordet, når talen falder på danskerne og deres forhold til folkekirken og Gud. Med sit kendskab til dansk sindelag og med en mening om folkekirkens stadige betydning for dansk kultur er Jan Lindhardt en af de mest prægnante og mest hørte biskopper i Danmark.