Klassikeren, der siden 1997 er blevet brugt på de videregående uddannelser som grundbog og indføring i i psykologien som fag og videnskab.
Bogen præsenterer psykologifagets metoder, begreber og teorier og er bygget op efter fagets grunddiscipliner og de anvendelsesorienterede fagdiscipliner.
Første del beskriver faget i kapitler om hjernen og dens funktioner, kognitionspsykologi, læringspsykologi, udviklingspsykologi, personlighedspsykologi og socialpsykologi.
Anvendt psykologi er i fokus i bogens anden del, som omfatter kapitler om pædagogisk psykologi, sundhedspsykologi, sikkerhedspsykologi, designpsykologi samt arbejds-, organisations- og ledelsespsykologi.
Tredje del af bogen omhandler psykologiske perspektiver og kommer bl.a. ind på community psykologi og retspsykologi.
Lærebogen stiller desuden skarpt på psykologisk praksisudøvelse, undersøgelse og udredning. Den indeholder derfor kapitler om bl.a. test, psykoterapi, krisepsykologi, neuropsykologi og psykiatri.
Den henvender sig særligt til de mellemlange og lange videregående uddannelser, hvor psykologi indgår som fag eller emne. Men alle, som ønsker en grundlæggende introduktion til faget, kan læse med. Flere dele af bogen kan også finde anvendelse i gymnasiet.
De 21 forfattere er alle eksperter inden for deres respektive fagområder.