Kostlære og -vurdering

467,95 kr.

På lager: På lager

Varenummer (SKU): 9788770825528 Tag:

Ernæringsassistentens arbejdspladser er mangfoldige, og dermed er det også meget forskellige mennesker, som hun eller han kommer til at lave mad til.

Derfor er det vigtigt, at ernæringsassistenten kan sætte sig ind i målgruppens ønsker, vaner og ernæringsmæssige behov og kan omsætte dette til lækker mad, som de kan lide at spise. Denne bog giver ernæringsassistenten de nødvendige redskaber til dette arbejde.

Bogen indeholder følgende kapitler:

– Introduktion til kostlære og -vurdering
– Madvaner – spisekultur
– Kostlære før og nu
– Mad- og måltidspolitik – den røde tråd i hverdagen
– Officielle danske anbefalinger til maden til forskellige målgrupper
– Målgrupper
– Måltidsfordeling og portionsstørrelser
– Menusammensætning
– Menuplanlægning i praksis i alle måltider
– Menuplanen – et vigtigt kommunikationsredskab
– Menuvalg
– Rammerne omkring måltidet
– Næringsstofberegning
– Vurdering af madens sammensætning
– Kost- og brugerundersøgelser

Overalt er teksten krydret med eksempler og illustrationer.

Vægt 528 g
Størrelse 12 × 172 × 241 mm
Forlag

Erhvervsskolernes Forlag

Udgivelsesdato

Serie

Ernæringsassistent