I denne bog tolkes Biblen som en fortælling om en åndelig rejse, der søger mod den fuldkommenhed, der findes i kærligheden. Rejsen udgår fra Kundskabstræet om godt og ondt. Den begynder i det øjeblik, du bliver dig bevidst, at det onde findes i verden og også lever i dig samtidig med, at du vælger det gode som din rejsekammerat på din livsvej.
I bogen genfortælles udvalgte bibelske fortællinger i et nutidigt fortællesprog. Vi møder farverige personligheder som Abraham, Jakob, Moses, David, Esajas og Jesus Kristus. De er det kristne menneskets åndelige forfædre og har haft stor indflydelse på verdens kulturudvikling. Gennem den bibelske fortælling tolkes et nutidigt, personligt gudsbillede, hvor syndefaldet ses i et ganske andet lys end som Guds straf. Bogen tegner et billede af Gud som kærlighedens tilgivelse.
I tolkningerne indgår forfatterens egne religiøse oplevelser og ses i lyset af den nyere bibelforskning og naturvidenskaben. Biblen og kristendommen taber generelt betydning i nutidens samfund. Hvorfor sker dette betydningstab i vor tidsalder, når kristendommen har spillet en altdominerende rolle i det sidste årtusind ved opbyggelsen af det danske samfund?
Det giver denne bog ikke blot et bud på – den peger også på muligheden for at vende betydningstabet ved en nytolkning af det kristne gudsbillede.