Leveringstid: 3-5 Hverdage

Mad og æstetik

Mad og æstetik handler om mad som æstetisk udtryk samt om relationen mellem dem, der skaber maden, fx den kreative, innovative mad”designer”, og modtageren, dvs. forbrugeren, lystspiseren eller måske sundhedsagenten, der formidler vigtige budskaber om mad.

Helle Brønnum Carlsen er en fremtrædende debattør og foredragsholder om gastronomiske og æstetiske spørgsmål. Til daglig underviser hun desuden lærerstuderende i hjemkundskab. Gennem sin undervisning og sin foredragsvirksomhed har hun erfaret, at de færreste mennesker har et reflekteret forhold til, hvorfor de væger at spise (eller ikke spise) det, de gør.
 
Bogens ærinde er at give undervisere, opdragere, sundhedspersonale og madfremstillere redskaber til at medtænke de mange forskellige elementer, der har betydning for den spisendes valg og lyst – det gælder hele spektret fra børn, man gerne vil have til at spise sundt, til hospitalsindlagte, småtspisende patienter.
 
En særlig dimension, der behandles i bogen, er læring og undervisning om mad. I kapitlet herom sættes der fokus på, hvordan man kan arbejde med at bevidstgøre mennesker om den æstetiske påvirkning, vi konstant er udsat for, så vi kan blive aktive, kritisk handlende og samtidig få et nydelsesfuld oplevende tilgang til det gastronomiske rum.
 
Helle Brønnum Carlsen er uddannet lærer, cand.pæd. og mag.art. i litteraturvidenskab samt ph.d. fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole. Hun er ansat som lektor i hjemkundskab på Læreruddannelsen Zahle, UCC, og arbejder desuden som madanmelder på Politiken.

 

 

175,50 kr.

På lager: På lager

Forfatter: Helle Brønnum Carlsen
Varenummer: 9788741254067
Sidetal: 125
Sprog: dan
Format: Hæftet

Mad og æstetik handler om mad som æstetisk udtryk samt om relationen mellem dem, der skaber maden, fx den kreative, innovative mad”designer”, og modtageren, dvs. forbrugeren, lystspiseren eller måske sundhedsagenten, der formidler vigtige budskaber om mad.

Helle Brønnum Carlsen er en fremtrædende debattør og foredragsholder om gastronomiske og æstetiske spørgsmål. Til daglig underviser hun desuden lærerstuderende i hjemkundskab. Gennem sin undervisning og sin foredragsvirksomhed har hun erfaret, at de færreste mennesker har et reflekteret forhold til, hvorfor de væger at spise (eller ikke spise) det, de gør.
 
Bogens ærinde er at give undervisere, opdragere, sundhedspersonale og madfremstillere redskaber til at medtænke de mange forskellige elementer, der har betydning for den spisendes valg og lyst – det gælder hele spektret fra børn, man gerne vil have til at spise sundt, til hospitalsindlagte, småtspisende patienter.
 
En særlig dimension, der behandles i bogen, er læring og undervisning om mad. I kapitlet herom sættes der fokus på, hvordan man kan arbejde med at bevidstgøre mennesker om den æstetiske påvirkning, vi konstant er udsat for, så vi kan blive aktive, kritisk handlende og samtidig få et nydelsesfuld oplevende tilgang til det gastronomiske rum.
 
Helle Brønnum Carlsen er uddannet lærer, cand.pæd. og mag.art. i litteraturvidenskab samt ph.d. fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole. Hun er ansat som lektor i hjemkundskab på Læreruddannelsen Zahle, UCC, og arbejder desuden som madanmelder på Politiken.

 

 

Vægt163 g
Størrelse11 × 136 × 216 mm
Forlag

Hans Reitzels Forlag

Udgivelsesdato

Forfatter

Mad og æstetik

Forfatter: Helle Brønnum Carlsen
SKU: 9788741254067

175,50 kr.

Leveringstid: 3-5 Hverdage
Format: Hæftet
Sprog: dan
Sidetal: 125

Mad og æstetik handler om mad som æstetisk udtryk samt om relationen mellem dem, der skaber maden, fx den kreative, innovative mad”designer”, og modtageren, dvs. forbrugeren, lystspiseren eller måske sundhedsagenten, der formidler vigtige budskaber om mad.

Helle Brønnum Carlsen er en fremtrædende debattør og foredragsholder om gastronomiske og æstetiske spørgsmål. Til daglig underviser hun desuden lærerstuderende i hjemkundskab. Gennem sin undervisning og sin foredragsvirksomhed har hun erfaret, at de færreste mennesker har et reflekteret forhold til, hvorfor de væger at spise (eller ikke spise) det, de gør.
 
Bogens ærinde er at give undervisere, opdragere, sundhedspersonale og madfremstillere redskaber til at medtænke de mange forskellige elementer, der har betydning for den spisendes valg og lyst – det gælder hele spektret fra børn, man gerne vil have til at spise sundt, til hospitalsindlagte, småtspisende patienter.
 
En særlig dimension, der behandles i bogen, er læring og undervisning om mad. I kapitlet herom sættes der fokus på, hvordan man kan arbejde med at bevidstgøre mennesker om den æstetiske påvirkning, vi konstant er udsat for, så vi kan blive aktive, kritisk handlende og samtidig få et nydelsesfuld oplevende tilgang til det gastronomiske rum.
 
Helle Brønnum Carlsen er uddannet lærer, cand.pæd. og mag.art. i litteraturvidenskab samt ph.d. fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole. Hun er ansat som lektor i hjemkundskab på Læreruddannelsen Zahle, UCC, og arbejder desuden som madanmelder på Politiken.

 

 

Vægt163 g
Størrelse11 × 136 × 216 mm
Forlag

Hans Reitzels Forlag

Udgivelsesdato

Forfatter