Anvendelsen af malematerialer, maleteknikker og dekorationer på og i bygninger har afgørende betydning for, hvordan vi oplever arkitekturen.
Udviklingen inden for malematerialer og teknikker kom i perioden 1900-2000 til at sætte et tydeligt præg på erhvervsejendomme, offentlige bygninger og private boliger i Danmark.
Denne bog handler om, hvordan og hvorfor denne udvikling fandt sted.
I bogen undersøger Johanne Bornemann Mogensen et repræsentativt udvalg af danske bygningers oprindelige farvesætninger og dekorerede overflader, og hun beskriver og analyserer de anvendte malematerialers teknologiske udvikling og teknikker i lyset af stilhistorien, den samfundsmæssige udvikling og danske maleres arbejdsforhold i perioden.
Malet er rigt illustreret med nye optagelser af arkitekturfotograf Roberto Fortuna.
Bogen udkommer i år i anledning af Københavns Malerlaugs 400-års jubilæum og giver som den første i en dansk sammenhæng et samlet bud på anvendelsen af malematerialer og teknikker i det 20. århundredes arkitektur.
Johanne Bornemann Mogensen, født 1975, er konservator på Nationalmuseet med speciale i den malede og udsmykkede arkitekturarv i Danmark.