“Jeg ville skrige, jeg ville råbe til skibsdrengen, at nu kom bådsmanden til ham. At nu måtte han vare sig, for der skulle ske noget.
Men mine læber var som groede sammen.
Afmægtig så jeg bådsmanden vælte sig ind over skibsdrengen. Hovedet lå tungt over hans bryst.
Nu, nu, nu – sker der noget, tænkte jeg, og følte mit hjerte slå underlige faldende slag.”
Miss Alice Alterwood er på vej fra Amerika til sit fødeland, England, sammen med sin rige og fordrukne far. Alt, hvad der hedder elskov og kærlighed, har hun for længst mistet interessen for. Mænd har ikke gjort andet end at skuffe eller såre hende. Da den desillusionerede opiumsryger Müller vover at kysse hende på dækket en sen aften, stikker hun ham en lussing, som hun ville gøre ved en hvilken som helst anden mand. Den groteske og gruopvækkende historie, Müller dagen efter deler med hende, får hende imidlertid til at se på ham med en fascination, hun ikke troede, hun kunne føle igen.
“Menneskekød og andre fortællinger” er en del af en ofte overset bølge af grotesk litteratur, der strømmede ind over Danmark i 1910’erne og 1920’erne som reaktion på første verdenskrigs rædsler og samfundet voldsomme omvæltninger. Laurids Skands’ fortællinger fra 1918 er spændende, grufulde og tidsløse.
Værket er et historisk dokument udgivet med datidens sprogbrug.
Laurids Skands (1885-1934) var en dansk manuskriptforfatter, skuespiller og filminstruktør, der endvidere stod bag en lang række bøger. Han var en af sin tids mest produktive filmmanuskriptforfattere, men huskes i dag lige så meget for sine usædvanlige og fantastiske romaner, der kredsede om emner som vanvid, kærlighed, okkultisme og de store omvæltninger, der fandt sted i hele verden i starten af det tyvende århundrede. Bøgerne indeholdt ofte både elementer af science fiction, fantasy, gys og skræk.