Undervisning online er ikke det samme som undervisning, når man er fysisk sammen. Bogen ser nærmere på forskellen gennem fænomener som tid, rum, krop, nærvær, samarbejde, kreativitet og stemning.
Hvordan agerer vi, når elever slår kameraet fra? Hvordan designer vi det virtuelle undervisningsrum? Hvordan ser nærvær ud på skærmen? Bogen handler om kulturelle og sociale sider af didaktisk design og læreprocesser, når vi mødes online.
Bogen henvender sig til undervisere, uddannelsesledere- og chefer. Online læring er ikke kun en sag for den enkelte underviser. Online undervisning forbinder elever og studerende med Institutioner. Hvordan løser underviseren den opgave? Og hvad forventer ledelsen? Der er brug for strategisk blik og rum til værdifulde eksperimenter og diskussioner.
Fænomenerne i bogen er trådt frem af interviews, samtaler, praksiseksperimenter, forskningsbaseret viden og dialoger forfatterne imellem. Med en kritisk og kreativ tilgang bliver det klart at online undervisning er en vigtig undervisningsform, der må udvikle sine egne greb. Fænomenerne er et stærkt udgangspunkt for samtaler om værdier i online undervisning.
Læring kommer først i Tænk læring digitalt.